Stormvogels heeft tijdens de verre uitwedstrijd in Helmond uitstekende zaken gedaan. Waar het eerder op het veld ook al te sterk was voor OEC, was het dat nu weer. In de tweede helft liet de ploeg uit Westkapelle de tegenstander nog even dicht bij komen, maar was op tijd bij de les en won uiteindelijk nog overtuigend: 12-20.

De eerste score in Helmond kwam van Stormvogels, maar waar het op het veld gelijk een grote voorsprong pakte, lukte dat deze keer niet. OEC scoorde in het begin mee en pakte op 2-1 zelfs de leiding, maar dat was gelijk de laatste keer. De ploeg uit Westkapelle was snel bij de les en liep richting de rust langzaam uit naar een veilige marge: 5-10.

In de tweede helft begon Stormvogels goed, maar kende ook een periode dat het niet vanzelf ging. OEC kwam terug tot 10-12, maar de bezoekers toonden karakter, gingen wat scherper verdedigen en de doelpunten vielen weer makkelijker. Zo liet de ploeg uit Westkapelle zien beter de zijn dan haar tegenstander en behaalde zo de tweede overwinning van het nog prille zaalseizoen (12-20).

Zaterdag speelt Stormvogels de derby tegen Seolto. Het duel in De Couburg in Koudekerke begint om 17:30 uur.