Stormvogels heeft de verre uitwedstrijd tegen OEC gewonnen. Op het grasveld in Helmond werd het in de tweede helft nog spannend, maar bleek de ruim opgebouwde voorsprong bij de rust genoeg voor de overwinning: 17-19.

Vorige week had Stormvogels medekoploper Blauw Wit verslagen, waardoor het met vertrouwen aan de start verscheen in Helmond. Dat was in de eerste minuten te zien. De bezoekers waren scherp en hadden weinig tegenstand te duchten van OEC. De score werd rust opgevoerd, terwijl het verdedigend goed dicht zat. Met de rust was er dan ook al een ruim verschil: 4-10.

In de tweede helft liet Stormvogels zich teveel mee voeren. Verdedigend was het minder op orde, waardoor OEC de kans kreeg om terug te komen. Het kwam een aantal keren gevaarlijk dichtbij, maar het verschil werd telkens hersteld door de bezoekers. Het verschil aan het eind was klein, maar de marge die met de rust was opgebouwd bleek genoeg voor de overwinning: 17-19.

De lijn van vorige week werd zo goed doorgetrokken. Zaterdag wacht een bekende. In Westkapelle is KVK de tegenstander. Het duel begint om 15:30 uur. Het enige team wat dit weekend verder nog in actie komt is Stormvogels 2. Zij spelen om 11:00 uur bij Tjoba 4.