Stormvogels is de zaalcompetitie uitstekend begonnen met een overwinning op Blauw Wit. In De Couburg in Koudekerke startte de thuisploeg sterk, maar zag in de tweede helft de tegenstander nog even dichtbij komen, maar was duidelijk beter en drukte dat uit in de score: 21-15.

Op het veld kwamen beide ploegen elkaar ook al tegen. Toen was Stormvogels net te sterk met 13-12. Het beloofde dus spannend te worden. Dat was aan het begin te zien. Halverwege de eerste helft was het 3-0. Verdedigend stond het dus goed, maar het aanwezige publiek werd niet gelijk getrakteerd op doelpunten. Na de 4-1 kwam het wat meer los. Met de rust was het 8-4.

Aan het begin van de tweede helft scoorde Stormvogels snel drie keer, maar even zo snel had Blauw Wit de achterstand weer verkleind. Het gat bleef eigenlijk constant vier punten, alleen op 15-13 kwamen de bezoekers nog dichtbij, maar de ploeg uit Westkapelle herstelde daarna de ruimere marge. De overwinning (21-15) kwam niet meer in gevaar, waardoor Stormvogels de eerste punten pakte deze zaalcompetitie.

De jacht naar meer wordt volgende week hervat met de uitwedstrijd tegen OEC. Het duel in Helmond begint om 16:15 uur.