Stormvogels talenten pakken ook in eerste uitwedstrijd de overwinning. Vandaag 12 september 2020 was voor onze F junioren de allereerste uitwedstrijd. De tegenstander was Fortis F2 uit Oost-Souburg

0-2 overwinning

We verzamelden allemaal om 08:30 op de markt en vervolgens vertrokken we naar Oost-Souburg. Netjes op tijd kwamen we aan en gingen we eerst eens alles goed bekijken. Het was toch best spannend om op een ander complex te korfballen. Nadat de opstelling en tactiek verteld was, werd er aangegeven dat we niet alleen naar de voorbij razende trein moesten kijken. Direct werd duidelijk dat Fortis en Stormvogels aan elkaar gewaagd waren en dat de verdedigingen als een huis stonden. Door toch wel wat spanning gingen we iets te snel de bal overgooien naar elkaar waardoor we hem ook weer snel kwijt waren. De eerste 10 minuten werd met 0-0 afgesloten. Het 2e kwart wisselde wij 4 keer waardoor er een compleet nieuw team in het veld stond. We verdedigde nog steeds erg goed en zeker de “kleine” nr. 3 van Fortis was een ware plaag. Jarne had deze echter goed onder controle al kwam hij zelf hierdoor minder aan aanvallen toe. We kregen nog een strafworp mee maar helaas ging deze er net niet in. Ook na het 2e kwart stond het nog 0-0

Tweede helft

De tweede helft wisselde we weer (omdat wij met 8 spelertjes zijn wisselen we elke 10 minuten 4 spelers tegelijk) zo komt iedereen evenveel aan spelen toe. We hadden nu de zon mee en onze coach had al gezegd dat we dan beter konden mikken op de korf. En ja hoor, na een vloeiende aanval waar bijna iedereen de bal had overgegooid kwam de bal bij Rebecca. Ze bedacht zich geen moment en schoot heel precies de 0-1 erin. Zowel Fortis als Stormvogels kreeg nog een strafworp mee, alleen beiden kwamen ze tegen de korf en gingen er net niet erin. Zo eindigde het 3e kwart met een 0-1 voorsprong voor Stormvogels. In het 4e kwart moesten we proberen om rustig te blijven en te wachten op de juiste kans om te schieten. De kinderen wilden echter zo graag winnen en scoren dat we soms iets te snel schoten en daardoor de bal verloren. Verdedigend deden we het echter nog steeds uitstekend. We bleven goed tussen de paal en de tegenstander staan met onze handjes naar boven. Zo kon Fortis niet meer goed schieten en konden we snel de bal weer in bezit krijgen. Fortis werd steeds moeier en wij kregen veel ruimte om meer keer te scoren. Uiteindelijk zorgde Amy voor de beslissing door overtuigend de 0-2 binnen te schieten.

De 2e overwinning was een feit, maar we moesten nog wel de strafworpen nemen. Vorige week verloren we de strafworpen nog met 1-2, maar nadat we er donderdag op getraind hadden ging het vandaag al weer een stuk beter. Ieder team moest 12 strafworpen nemen en de ploeg die het meeste scoort wint. Stormvogels won deze met 3-5 door doelpunten van Yara (2x) Carmen, Rebecca en Amy.

Volgende week spelen we om 10:00 thuis tegen Swift F1. Komen jullie ons allemaal weer aanmoedigen?